Voimailukoulu

Voimailukoulussa opit oikeat ja turvalliset nostotekniikat. (Kuva: Sanna Hillberg)

Voimailukoulun jatkokurssi starttasi 10.1.2022 


Suuren suosion saanut Ylöjärven Ryhdin järjestämä Voimailun jatkokurssi alkoi 10. tammikuuta 2022 Ylöjärven Urheilutalolla.  Harjoittelu tapahtuu pienryhmissä usean ohjaajan voimin. 


Kenelle kurssi on tarkoitettu?

Ryhdin voimailukoulun jatkokurssi on tarkoitettu noin 13-17 -vuotiaille painonnostoa aloitteville tytöille ja pojille. Kurssille voidaan ottaa myös nuorempia mikäli he ovat suorittaneet voimailun peruskurssin. Aiempaa urheilutaustaa ei vaadita. Kurssi soveltuu myös muiden lajien harrastajille, jotka haluavat oppia nostamaan oikein ja turvallisesti.

Mitä kurssilla opitaan?

Voimailun jatkokurssilla opitaan lisää ja kerrataan painonnoston tekniikoita sekä opitaan uutena voimanostoa ja apuliikkeitä. Kurssin ohjaajat ovat suorittaneet/suorittavat Suomen painonnostoliiton tai  Suomen voimanostoliiton ohjaajakoulutuksen (mikäli kurssi järjestetään). 

Koska voimailukoulu alkaa?

Jatkokurssi alkoi 10.1.2022 klo 17.30 Ylöjärven urheilutalon monitoimisalissa (Koulutie 6). 

Harjoitukset ovat kaksi kertaa viikossa urheilutalon alakerran voimailusalissa: 

  • maanantaisin klo 17.30-18.30 
  • keskiviikkoisin klo 19.00-20.00 

Voimaharjoittelu tapahtuu pääsääntöisesti 4-6 hengen pienryhmissä voimailusalissa useamman ohjaajan johdolla. 

Miten pääsen mukaan?

Voimailukoulun jatkokurssin hinta on 90 euroa. Kurssin kesto on noin 3,5 kuukautta ja se sisältää yhteensä noin 25 harjoituskertaa tammi-huhtikuussa 2022. Varustukseksi riittävät sisäliikuntavaatteet ja -kengät sekä vesipullo. 

Kurssi on jo pääosin täynnä, mutta voimailusta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä esim. mahdollisten peruutuspaikkojen varalta tai mikäli löydämme jonkin muun ratkaisun lasten / nuorten voimailuharrastuksen ohjaamiseen. 

Lisätiedot voimailukoulusta

Juha Vähäkoski
p. 040 527 8002
juha.vkoski@gmail.com

Muut ohjaajat: 

Heli Mikkonen, Mika Laitinen, Anni Vähäkoski, Minna Ristolainen, Juha Ristolainen

Vakuutus

Painonnosto on turvallinen laji harrastaa, mutta mahdollisiin tapaturmiin on syytä varautua. Seuralla ei ole harjoittelua kattavaa tapaturmavakuutusta. Jokaisen tulee itse huolehtia mahdollisesta vakuuttamisesta.

Voimailukoulun peruskurssi syksyltä 2021.
Peruskurssin treeneissä 13.10.2021 opeteltiin tempauksen tekniikkaa. (Kuva: Juha Vähäkoski)

Tähän toimintaan olemme saaneet opetus- ja kulttuuriministeriön jakamaa seuratukea.

Ylöjärven Ryhdin voimailukoulu tukee myös vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten harrastamista. Kurssipaikoista on osa varattu tuettuun liikuntaan. Tässä tapauksessa pyydämme ottamaan yhteyttä seuran sihteeri Päivi Ristolaiseen, paivi.ristolainen@cimson.fi, p. 050 536 5768.