Jaguar-sprintti 2019


Ajankohta

Su 20.1.2019 klo 10.30 alkaen (aloitusaikaa voidaan aikaistaa, jos ilmoittautuneita on paljon)

Paikka

Kaupin urheilupuisto, Kuntokatu 5, 33520 Tampere

Lähtölista

Aika-ajojen lähtöluettelo (jälki-ilmoittautumiset huomioitu!) on tässä ja lähtöluettelo seuroittain on tässä

Latukartta 

Latukartat sarjoittain löytyy tästä linkistä

Tulokset

Karsinta

Semifinaalit

Finaalit

Lopulliset sijoitukset sarjoittain

Online-tulokset

Yleistä

Kilpailu on kansallinen kilpailu, piirinmestaruuskilpailu ja KristaCupin osakilpailu. Myös Hämeen piirin ulkopuoliset kilpailijat saavat osallistua. Sarjojen parhaat palkitaan ja piirin kolme parasta mitaleilla. Ks.tarkemmin kohta "ilmoittautuminen" ja "palkintojenjaot". Hiihtokilpailun johtajana toimii Tuomas Koskela ja varajohtajana Sauli Kärkimaa, TD:na toimii Mika Salminen. Tuomarineuvostoon kuuluvat kilpailun johtaja, varajohtaja ja TD. 

Ilmoittautuminen

Kilmon kautta. Ilmoittautumisaikaa on ke 16.1. klo 23.59 asti. Kilpailu on avoin kaikille hiihtolisenssin omaaville hiihtäjille.

Säännöt

Kilpailuissa noudatetaan SHL:n ja kilpailunjärjestäjän kilpailusääntöjä. Latua on annettava aika-ajossa, jos tulee kiinniajetuksi.

Tiedotus

Ryhdin nettisivulla ja Ryhdin twitterissä. Tuoreimmat uutiset ennen kilpailua ja sen aikana Ryhdin twitterin välityksellä ja kisapaikalla kuulutuksilla.

Pakkasraja

Kisojen pakkasraja on -17 astetta. Tuomarineuvosto päättää mahdollisista muutoksista pakkasen vuoksi ja niistä nopeimmin informoidaan @ryhtiski twitterin kautta

Kilpailutoimisto

Kaupin Hiihtostadion, puh 040-7390383 (kilpailun johtaja), puh 041-5448280 (kilpailun varajohtaja)

Toimisto on avoinna sunnuntaina 20.01. klo 09.00–15.00

Kilpailunumerot

Kilpailunumerot saa kilpailupäivänä kilpailutoimistosta klo 9.00 alkaen. Aika-ajot ja erävaiheet hiihdetään samalla numerolla. Numeroiden palautus tapahtuu kisan jälkeen maaliin. Palauttamattomasta numeroliivistä peritään 100 €:n maksu.

Transponderit

Kilpailuissa ei käytetä transpondereita.

Latuihin tutustuminen

Kilparataan voi tutustua klo 10.20 asti, jonka jälkeen rata suljetaan kilpailua varten.

Lämmittelylatu ja luiston testaus

Suksien testausalue sekä harjoittelu/lämmittelylatu on merkitty maastoon. Suksien testaus on sallittu klo 10.20 asti kilpailuradalla. Kilpailujen aikana verryttely on mahdollista vain kilpailuradan ulkopuolella.

Lähdöt

Hiihdon kilpailulähdöt tapahtuvat stadionin huoltorakennuksen edestä. Lähtöalueelle kulku tapahtuu huoltorakennuksen edestä.

Paikoitus

Huoltorakennuksen taakse varataan voitelupaikat ja sinne saa parkkeerata yhden auton/seura. Yksi parkkilippu/seura jaetaan huoltorakennuksen takana olevalle parkkialueelle. Kilpailijoille ja huoltajille on paikoitustilaa Kaupin stadionin P-alueilta, joista läheisin on huoltorakennuksen länsipuolella ja hieman ylempänä oleva paikoitusalue.

Suksien voitelu

Voitelualue on ulkona huoltorakennuksen takana P-alueella

Liikkuminen ladulla kilpailun aikana

Kilpaladut suljetaan 10 minuuttia ennen kilpailun alkua.

Hiihtäminen maalisuoralla ennen kilpailun käynnistymistä on kielletty.

Kilpailurata ja ohjeita hiihtäjille (päivitetty 20.1 klo 9.10) 

Kilpailuissa käytetään tykki/siirtolumipohjaista Kaupin 850 m:n sprinttirataa sarjoissa M/N12, M/N14, M/N16 ja N20/NYL, M20/MYL. Vain sarjassa M20/MYL rata kierretään kahteen kertaan! Sarjoissa M/N8, M/N10 on käytössä n. 500 m latu (käännytään ensimmäisessä nousussa takaisinpäin). Rataa hiihdetään vastapäivään, latukartat löytyy tästä linkistä. Kilpailurata merkitään havuilla, latuviirein, nauhoin ja risteysopastein. Kilpailurata ajetaan kisapäivän aamuna tai edellisenä iltana kelin mukaan. Lähtösuora on kapea eikä siihen ajeta latuja, mutta tasatyönto alue merkataan havuin. Erävaiheessa edellisen vaiheen nopein saa valita ensin valita lähtöpaikan ja sen jälkeen nopeusjärjestyksessä tehdään lähtöpaikan valinnat. Lähtösuoran kapeuden vuoksi erävaiheessa hiihtäjät lähtevät kahdessa rivissä liikkeelle. Lähtösuoralla on tasatyöntöalue, joka on merkitty havuin. Luistella saa vasta tasatyöntöalueen (noin 15 m) päätyttyä (koskee myös aika-ajoa!). Ajankohtaista tietoa Tampereen latutilanteesta löytyy täältä

Hiihtotapa

Vapaa (V)

Kilpailusuunnitelma (päivitetty 16.01.2019)

1) Ensin hiihdetään aika-ajot

10.30 Ensimmäinen lähtö (nuorimmat sarjat ensin)

Lähdöt 15 sekunnin välein

Sarjat N8, M8, N10, M10, N12, M12, N14, M14, M16, N16, N20+NYL, M20+MYL


Sarja M/N8:

Hiihdetään vain aika-ajo ja palkinnot jaetaan aika-ajojen perusteella

Muut sarjat:

1) Ensin hiihdetään aika-ajot

2) Välierät hiihdetään, jos vähintään 13 osallistujaa sarjassa.  Jos hiihtäjiä vähemmän kuin 13, välieriä ei hiihdetä. Sarjoissa joissa >12 osallistujaa aika-ajon 12 nopeinta pääsee välieriin (2). Muissa sarjoissa (joissa osallistujia <13) aika-ajon 6 nopeinta suoraan finaaliin ja sijat 7:stä eteenpäin B-finaaliin. 

3) Jokaisesta välierästä pääsee finaaliin kaksi nopeinta ja kaksi nopeinta lucky loseria (kaksi parasta aikaa molemmista eristä erien kahden parhaan suoraan jatkoon selvinneen jälkeen).

Osallistujamäärän perusteella N20+NYL ja M20+MYL sarjat yhdistetään erävaiheessa (jotta aika-ajolla olisi jokaiselle hiihtäjälle merkitystä ja jotta kaikille olisi paras mahdollinen kilpailullinen haaste myös erävaiheissa). Palkinnot ja lopulliset sijoitukset jaetaan kuitenkin erikseen sarjoittain. KristaCupin pisteet lasketaan erikseen ikäluokittain 7-16-vuotiaille sijoitusten mukaan ja ne julkaistaan myöhemmin Hämeen hiihdon sivulla. 

Keskeyttäminen

Keskeyttämisestä on ilmoitettava maaliin. Kilpailun numeroliivi toimitetaan maalialueen henkilöstölle. Palauttamatta jätetystä numerosta veloitetaan 100 euroa.

Lähtö- ja maalialue

Aidatulle lähtö- ja maalialueelle on ulkopuolisilta pääsy estetty. Lähtö- ja maalialueelle pääsevät vain hiihtäjät.

Huoltopiste

Kilpailun järjestäjä tarjoaa mehua maalissa.

Pukuhuoneet ja peseytymistilat

Lämpimät pukuhuoneet ja peseytymistilat sijaitsevat Kaupin huoltorakennuksessa.

Vastalauseet

Vastalause on jätettävä kirjallisena sisältäen mahdollisen lisämateriaalin sekä käsittelymaksun kilpailutoimistoon 15 minuutin kuluessa kyseisen aika-ajon, erän tai finaalin epävirallisten tulosten julkaisemisen jälkeen. Protestimaksu on 100 €.

Palkinnot ja palkintojenjaot

Sarjoissa palkitaan vähintään kolme parasta. Lisäksi palkitaan Hämeen piirin kolme parasta kilpailijaa joka sarjassa mitaleilla. Hyvät tavara/palvelupalkinnot! 

Palkintojen jako tapahtuu Kaupin stadionilla maalialueella välittömästi kilpailujen päätyttyä. M/N8 sarjassa palkintojen jako aika-ajon jälkeen.

Myynti kilpailualueella

Huoltorakennuksen edessä on myynnissä makkaraa, mehua, sämpylöitä, kahvia, pullaa, mokkapaloja jne.   

Ensiapu

Kisatoimisto / Outi Koskela 040-7041971. Pelastusuunnitelmaohjeet hätätilanteissa ja pelastussuunnitelman kartta.

Aikataulusuunnitelma

(päivitetty 18.1. klo 17.45.)

Aika-ajot klo 10.31 alkaen, välierät ja finaalit kaikissa sarjoissa 10-vuotiaista ylöspäin. Aikatalusuunnitelma löytyy tästä linkistä