Voimailukoulu etenee vahvasti 19 junnun voimalla

14.10.2021

Voimailukoulu on hyvällä alulla. Tempauksen mallisuoritusta näyttää 11-vuotias Aaro Vahantapohja.

Ylöjärven Ryhdin voimailukoulu voi vahvasti.  Peruskurssin syyskuussa aloittanut ryhmä on nyt vakiintunut ja painonnoston saloja opettelee säännöllisesti kaksi kertaa viikossa 19 poikaa ja tyttöä. Lisäksi muutama nuori kävi kokeilemassa treenejä. Painonnosto vaatii kuitenkin pitkäjänteisyyttä ja nyöryyttä opetella tekniikat kuntoon ensin kepein ja kevyin tangoin. 

Peruskurssilaisilla on takana 13 ohjattua harjoitusta.  Jäljellä on vielä toinen mokoma ja harjoituskilpailu. Viikon 42 koulujen syysloman jälkeen alkaa siirtymä koko ryhmällä kepeistä ja muutaman kilon aerobic-tangoista painonnoston tekniikkatankoihin. Nykyisen ryhmän ikä vaihtelee 10-vuotiaasta 17-vuoteen, mutta eniten on 2008-2009 syntyneitä.  Vanhimmat heistä ovat jo päässeet syksyn mittaan ajoittain "oikeaan" tankoon käsiksi. 

Voimailukoulun tavoitteena on tarjota nuorille monipuolinen ja positiivinen liikuntakokemus ja opettaa kaikki säännöllisesti harjoituksissa käyvät nostamaan turvallisesti ja hyvällä tekniikalla. Ylöjärven Ryhdin nuorisovoimailun kasvu on jo hyvällä "oraalla".   

Voimailukoulussa treenataan monipuolisesti. Aitahypyt kehittävät jalkojen nopeusvoimaa.