Tervetuloa Ylöjärvelle

Ylöjärven kunta on perustettu vuonna 1869. Kaupungiksi Ylöjärvi muuttui vuoden 2004 alussa. Vuoden 2007 alusta Viljakkalan kunta liittyi Ylöjärveen. Kurun kunta liittyi Ylöjärveen vuoden 2009 alusta.

Ylöjärven kaupunki sijaitsee Länsi-Suomen läänissä Pirkanmaalla. Naapureina ovat Nokian, Tampereen, Ikaalisten, Parkanon ja Virtain kaupungit sekä Hämeenkyrön, Kihniön ja Ruoveden kunnat. Matkaa Tampereelle on 14, Helsinkiin 189 ja Turkuun 164 kilometriä. Ylöjärvi on maaseutumainen kaupunki. Sillä ei ole mitään selvää keskusta: Tampere–Vaasa-maantie ja Tampere-Seinäjoki-rautatie jakavat kunnan keskusta-alueen kahteen toisistaan erottuvaan osaan, Kirkonkylään ja Soppeenmäkeen. Muita kyliä ovat mm. Vuorentausta, Asuntila, Mutala, Siivikkala, Vahanta ja Metsäkylä.

Suurimpia työllistäjiä Ylöjärvellä ovat tuulilasin valmistaja Pilkington Oy ja kylmäkalustevalmistaja Huurre Group Oy. Ylöjärven Elovainion alueelle avattiin 2. huhtikuuta 2009 Kauppakeskus Elo. Sen palveluista vastaa runsaat 60 yritystä, joiden tarjonta ulottuu päivittäistavaroista muotiin, erikoistuotteisiin ja vapaa-aikaan. Kauppakeskus Elo on merkittävä työllistäjä Ylöjärvellä.

Ylöjärvellä väkiluku on kasvanut merkittävästi viime vuosien aikana Tampereen imussa sekä kuntaliitosten myötä. Asukkaita on lähes 30 000 ja väestö on suhteellisen nuorta. Kaupunki pyrkii markkinoimaan itseään lapsiystävällisenä puutarhakaupunkina.